Bezoek onze toonzaal tijdens weekdagen op afspraak tussen 09h00 en 17h00

Waarvoor kan u bij AluLim terecht?

Ramen en deuren

Ramen en deuren zijn het gezicht van uw project. Ze bepalen de uitstraling en het karakter ervan. Met de raam- en deursystemen van Schüco combineert AluLim Aluminiumconstructies dan ook kwaliteit, design en innovatie in een haast grenzeloos aanbod. Echter, ondanks de grote impact van het esthetische aspect, vormen uw ramen en deuren niet alleen een sierelement. Denk maar aan de gewenste lichtinval, de onderhoudsvriendelijkheid en de veiligheid. AluLim maakt er bijgevolg een prioriteit van om hoogwaardige, veilige en  onderhoudsvriendelijke modellen te produceren.

Gevel

Voor vernieuwende gebouwen zijn gevels hét uithangbord bij uitstek. Gevels vormen namelijk het centrale element bij de planning en vormgeving van de gebouwbekleding. Ook hierin beschikt AluLim Aluminiumconstructies over een ruime keuze systeemoplossingen, waarmee zelfs de meest innovatieve gevelconcepten kunnen worden gerealiseerd: raamgevels, glazen constructies…

Veranda

De veranda van vandaag is een leefruimte, een plaats waar de bewoners samenkomen in het licht en de ruimte die de tuin en de ruimere omgeving hen biedt. De veranda creeërt zo een extra dimensie, een nieuwe uitstraling. AluLim bepaalt deze uitstraling door de vorm, de materialen en de kleuren van de veranda aan te passen aan de eigenheid van de woning waarvan ze deel uitmaakt.

Beglazing

De beglazing is een essentieel onderdeel van het buitenschrijnwerk. Echter het assortiment binnen het onderdeel "beglazing" is uiterst uitgebreid. Zo is er het courante dubbele glas, maar ook het energieprestatiegerichte hoogrendementsglas en zelfs het driedubbele glas. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden als het zonwerend, het gelaagd, het brandwerend, het gehard en zelfs het gebogen glas. Bij de keuze van de beglazing is het dan ook belangrijk rekening te houden met een reeks bepalende factoren, zoals veiligheid, isolatie -zowel thermisch als akoetisch-, zonwering, onderhoud en uitzicht.

Rolluiken

Op het vlak van functionaliteit scoren rolluiken hoog. Zo laten de lamellen het toe om op ieder moment van de dag het gewenste lichteffect te creëren. Verder beschaduwen neergelaten rolluiken het glas en voorkomen ze dat het zonlicht uw woning opwarmt. Ook houden ze in de wintermaanden de koude buiten en de warmte binnen.  Ten slotte bieden rolluiken een gevoel van veiligheid. Dankzij de versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders kunnen ongewenste bezoekers niet zomaar uw woning binnendringen.

Zonwering

Zonwering -van knikarmschermen, over vrijstaande, veranda- en dakzonwering tot screens- doet meer dan alleen maar de zonnestralen tegenhouden. Zonwering regelt ook de lichtinval en de temperatuur. Bovendien kan zonwering het energieverbruik van uw project aanzienlijk terugdringen. AluLim Aluminiumconstructies begeleidt u in het functioneel integreren van deze eigenschappen in de architectuur van uw bouwproject.